NATO POMOGAO DIVERZANTIMA ZA NAPAD U BRJANSKOJ OBLASTI? Oglasilo se rusko ministarstvo: "Teroristički napad" će biti pažljivo istražen

Novosti online

04. 03. 2023. u 08:54

NAPAD u regionu Brjanska u četvrtak izvršen je NATO oružjem i to otvara pitanje o krivici zapadne alijanse, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

НАТО ПОМОГАО ДИВЕРЗАНТИМА ЗА НАПАД У БРЈАНСКОЈ ОБЛАСТИ? Огласило се руско министарство: Терористички напад ће бити пажљиво истражен

Foto: Tviter/@wartranslated

- Ukrajinski zvaničnici su više puta priznavali da se sve njihove akcije sprovode uz odobrenje i podršku Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO-a. Ubistva u Brjanskoj oblasti su počinjena upotrebom NATO oružja. U vezi s tim, postavlja se logično pitanje o kvalifikaciji tih zemalja kao saučesnica u takvim zločinima i kao sponzora terorizma - navodi se u saopštenju ministarstva.

 - Teroristički napad u ruskoj Brjanskoj oblasti biće "pažljivo istražen" i biće preduzete sve neophodne preventivne mere da se takvi incidenti spreče u budućnosti -  izjavio je Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Jučerašnji teroristički napad će svakako biti detaljno istražen, a mi cemo preduzeti neophodne mere da sprečimo takve incidente u buducnosti - rekao je Peskov na brifingu za novinare, preneo je TAS S.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, ponovo je demantovao da je Ukrajina izvršila bilo kakve napade na ruskoj teritoriji, preneo je britanski list "Gardijan".

- Eksplozije na kritičnim objektima; neidentifikovani dronovi koji napadaju regione Ruske Federacije; sukobi bandi; napadi na naseljena mesta - sve su to direktne posledice gubitka kontrole unutar Ruske Federacije i posledice rata. Ukrajina nije umešana u unutrašnje sukobe u Ruskoj Federaciji - rekao je Podoljak.

Rusija je juče optužila ukrajinske snage za upad unutar njenih granica koji je Kremlj opisao kao terorizam, a ranije ove nedelje odbacila je Podoljakovo poricanje da je Ukrajina lansirala bespilotne letelice na ciljeve unutar Rusije, naveo je list.

(Informer)

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri