VSU PRINUĐENA DA POŠALJE NOVE TRUPE U BAHMUT: Situacija izuzetno komplikovana i napeta

P. Z. S./unian.net

28. 02. 2023. u 23:28

ZAMENICA ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar rekla je da je upućeno pojačanje ukrajinskoj vojsci, koja već nekoliko meseci drži odbranu Bahmuta u Donjeckoj oblasti. Pravac Bakhmuta ostaje najaktivniji deo fronta.

ВСУ ПРИНУЂЕНА ДА ПОШАЉЕ НОВЕ ТРУПЕ У БАХМУТ: Ситуација изузетно компликована и напета

Foto Tanjug/AP


-Komandant Kopnene vojske Aleksandar Sirski, tokom nedavnog putovanja u grad, odlučio je da pomeri dodatne jedinice, rekla je ona u eteru teletona.

Prema rečima Maljar, situacija u Bahmutu je komplikovana i napeta. Ruske okupacione trupe su tu koncentrisale svoje glavne napore. Oni žele da pokušaju da potpuno zauzmu Donjecku oblast.

Istovremeno, zamenik ministra odbrane je naglasio da je odluka da se Bahmut zadrži vojna, a ne politička.

-Odluke donosi vojska, koja se ne rukovodi političkim motivima, rekao je Maljar.


SITUACIJA U BAHMUTU

Već nekoliko meseci ruske trupe i plaćenici privatne vojne kompanije Vagner jurišaju na Bahmut. U teškim bitkama grad herojski brane ukrajinski branioci.

Andrej Babičev, vojnik 93. brigade “Holodnog Jara”, govorio je o tome šta se dešava u gradu. Prema njegovim rečima, u Bahmutu nikada nije bilo tako teško - neprijatelj puca na njega iz svih raspoloživih sredstava.

Istovremeno, zamenica ministra odbrane Ana Maljar je istakla da su u oblasti Bahmuta okupatori prinuđeni da „vagnerovce” zamene vojnicima ruske vojske. Neprijatelj trpi ogromne gubitke. Većinu Vagnerovih jedinica uništili su ukrajinski branioci.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima