STEJT DEPARTMENT BEZ KONAČNOG ZAKLJUČKA O POREKLU KOVIDA 19: Revidirana procena američke agencije zasnovana je na novim obaveštajnim podacima

Novosti online

28. 02. 2023. u 09:16

U STEJT departmentu nije donet konačan zaključak, niti postoji konsenzus o poreklu pandemije kovida 19, izjavio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ БЕЗ КОНАЧНОГ ЗАКЉУЧКА О ПОРЕКЛУ КОВИДА 19: Ревидирана процена америчке агенције заснована је на новим обавештајним подацима

foto: (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Kirbi je to rekao odgovarajući na pitanje novinara povodom medijskih objava da je curenje iz kineske laboratorije najverovatnije uzrok pandemije kovida, preneo je Rojters.

"Volstrit džornal" je u nedelju objavio da je Odeljenje za energetiku SAD zaključilo da je curenje iz kineske laboratorije izazvalo pandemiju, a izveštaj o tome nedavno je, kako se navodi, dostavljen Beloj kući i članovima Kongresa.

Revidirana procena američke agencije zasnovana je na novim obaveštajnim podacima, dok su u Pekingu odlučno demantovali takvu procenu, navodi Rojters.

BONUS VIDEO:

NATO NIGDE NIJE DONEO MIR: Protestanti u Briselu zahtevaju da se okonča rat u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!