VAGNEROVCI ZAUZELI KVART U BAHMUTU: Ruske snage preuzele kontrolu nad mikrooblastom Stupki u Artjomovsku

P. Z. S. / ria.ru

27. 02. 2023. u 18:11

VAGNEROVE jedinice oslobodile su mikrookrug Stupki na severu Artjomovska (Bahmuta) u DNR, rekao je za RIA Novosti izvor sa lica mesta.

ВАГНЕРОВЦИ ЗАУЗЕЛИ КВАРТ У БАХМУТУ: Руске снаге преузеле контролу над микрообластом Ступки у Артјомовску

Foto: Profimedia/Ilustracija/Javno vlasništvo


-Mikrookrug Stupki na severu Artemovska došao je pod potpunu kontrolu boraca Vagnerove grupe, rekao je izvor.

On je pojasnio da su jurišni odredi ušli i u rejon Iljinovke.

Ranije je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin rekao da su borci Vagnerove grupe oslobodili Jagodnoje i Berhovku kod Artemovska. To je omogućilo da se dođe do naselja Hromovo i Bogdanovka. Prema Pušilinu, dalje napredovanje omogućava opkoljavanje VSU i stisnuti ih u okruženju.

Dva dana ranije, Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR, rekao je da su ukrajinske trupe digle u vazduh branu u Artemovsku. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su to učinile kako bi usporile ofanzivu ruskih jedinica i stvorile neprihvatljive uslove za život civilnog stanovništva koje ostaje u gradu.

Kako je primetio Denis Pušilin, podrivanje brane Oružanih snaga Ukrajine neće uticati na napredovanje ruskih snaga. Istovremeno, akcije ukrajinske vojske mogu da naškode i njima samima, povećavajući verovatnoću opkoljavanja garnizona u severnom delu grada.

Artjomovsk se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev, severno od velikog grada Gorlovke, i važno je transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu. Za naselje se vode žestoke borbe.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini