TAJNI PREGOVORI U ŽENEVI: Zaharova - Švajcarska ne može biti platforma za dijalog

Novosti online

25. 02. 2023. u 18:46

PORTPAROLKA Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je šefa švajcarske diplomatije Ignacija Kasisa da se u toj evropskoj zemlji održavaju tajni pregovori Rusije i Ukrajine rekavši da Švajcarska ne može biti platforma za dijalog jer je izgubila neutralni status.

ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ У ЖЕНЕВИ: Захарова - Швајцарска не може бити платформа за дијалог

Foto: Profimedia

Kako je objasnila, Švajcarska se pridružila nezakonitim, jednostranim antiruskim sankcijama Zapada, samim tim ne može da pretenduje na posredničku ulogu u kontekstu rešavanja ukrajinske krize.

Takođe je podsetila i na činjenicu da je ukrajinski lider Vladimir Zelenski ukazom zabranio da se vode pregovori sa Rusijom.

Podsetimo, Kasis je u četvrtak saopštio da su u toku pregovori o situaciji u Ukrajini. Takođe je rekao da se ti pregovori održavaju u atmosferi „maksimalne diskrecije”.

Inače, Švajcarska se pridružila sankcijama EU protiv Rusije kao odgovor na ulazak ruskih trupa u Ukrajinu. Do 25. novembra, Švajcarska je zamrznula rusku imovinu u vrednosti od 7,5 milijardi franaka (oko 7,94 milijarde dolara).

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVOSTI SAZNAJU: Evo koga još Hag traži osim Šešelja