NA ISTOKU TEŠKO, NA JUGU OPASNO: Vladimir Zelenski o situaciji na frontu u Ukrajini

P. Z. S./unian.net

24. 02. 2023. u 00:34

VLADIMIR Zelenski, predsednik Ukrajine, rekao je da je situaciju na istočnom pravcu veoma teška.

НА ИСТОКУ ТЕШКО, НА ЈУГУ ОПАСНО: Владимир Зеленски о ситуацији на фронту у Украјини

Foto EPA/profimedia/ilustracija javno vlasnistvo

Uoči godišnjice ruske invazije na Ukrajinu, 23. februara 2023. godine, održan je sastanak Štaba Vrhovnog komandanta. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski napominje da je čuo, posebno, izveštaj obaveštajnih službi o stvarnim namerama ruskih okupatora.

Govoreći o sastanku tokom tradicionalne video-poruke, šef države je rekao da je održan u proširenom formatu, prezentovani su detaljni izveštaji.

-Zalužnij, Sirski, Tarnavski, Moskaljev, Naev. Situacija u glavnim pravcima: istok je veoma teška, bolna, ali činimo sve da preživimo; jug – u nekim oblastima situacija je prilično opasna, ali naši vojnici imaju nešto i kako da odgovorimo okupatoru. Odesa i crnomorski prostor – kontrolišemo situaciju. Sever – svi naši vojnici u ovom pravcu vide svaku nameru neprijatelja, tamo gde je potrebno – jačamo, rekao je Zelenski.

Foto Tanjug/AP

On je napomenuo da je na sastanku saslušan izveštaj načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova o stvarnim namerama okupatora.

-Postoji rešenje i za našu kontraofanzivu, rekao je predsednik.

Pored toga, on je rekao da je na sednici "Stavke" (Štaba) posebno razmatrano pitanje proizvodnje i snabdevanja municijom i oružjem.

-Naravno, ne mogu javno da iznosim detalje o ovom pitanju. Ali ovo je značajan posao. Drago mi je da čujem u štabu da čak i u takvim uslovima imamo odgovarajući potencijal, rekao je Zelenski.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu već osam godina“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)