ŠTA JE KAMEN SPOTICANJA NOVOG DOGOVORA EVROPE? Agencije prenose - ovo su dva najveća problema

Novosti onlajn/M.S.

22. 02. 2023. u 18:15

AMBASADORI Evropske unije danas tokom rasprave o sankcijama protiv Ruske Federacije nisu mogli da se slože.

ШТА ЈЕ КАМЕН СПОТИЦАЊА НОВОГ ДОГОВОРА ЕВРОПЕ? Агенције преносе - ово су два највећа проблема

Foto AP

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na nekoliko diplomatskih izvora, kamen spoticanja za postizanje novog dogovora bila je tema gume i obaveza davanja podataka o ruskoj imovini u Evropi, prenose "RIA novosti".

- Postoji nekoliko nerešenih pitanja, uključujući gumu i obaveze da se daju informacije o imovini Rusije u Evropi - citira agencija jednog od izvora.

Ranije je saopšteno da EU nije uspela da dogovori deseti paket sankcija Ruskoj Federaciji danas, a pregovori će se nastaviti u četvrtak.

Evropska komisija je 15. februara predstavila svoje predloge za novi paket antiruskih sankcija vredan 11 milijardi evra koji će uticati na elektroniku, specijalna vozila, delove motora, kamiona i aviona, robu dvostruke namene, građevinski sektor, retke metale, termičke kamere za snimanje, proizvode visoke tehnologije, uključujući komponente koje se mogu koristiti u bespilotnim letelicama, raketama i helikopterima. 

Pored toga, na spisak ličnih sankcija biće uvršteno stotinak pojedinaca i organizacija, među kojima su političari, bezbednosni zvaničnici, predstavnici medija.

BONUS VIDEO: 

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a