SPREMAJU DESETI PAKET SANKCIJA PROTIV RUSIJE: Evropa na pragu novog dogovora protiv Moskve

Tanjug

21. 02. 2023. u 23:32

EVROPSKA unija je blizu uvođenja desetog paketa sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu i očekuje se da će sutra, ukoliko budu prevaziđene razlike u stavovima oko zabrane na uvoz gume i dijamanata iz Rusije, o tome biti postignut konačni dogovor, potvrdile su diplomate zemalja članica EU.

СПРЕМАЈУ ДЕСЕТИ ПАКЕТ САНКЦИЈА ПРОТИВ РУСИЈЕ: Европа на прагу новог договора против Москве

Foto AP

Na listi sankcionisanih bi trebalo da se nađu i pojedinci i zvanični entiteti koji su umešani u navodnu ilegalnu deportaciju oko 6.000 dece iz Ukrajine, prenosi Rojters.

Očekuje se da će 10. paket sankcija obuhvatiti i sedam iranskih poslovnih entiteta za koje se veruje da proizvode opremu koju Rusija koristi u ratnim operacijama u Ukrajini.

- Razgovarali smo danas o 10. paketu sankcija protiv Rusije i sutra popodne ćemo nastaviti započetu diskusiju. Nadam se da ćemo se usaglasiti - rekao je posle sastanka ambasadora 27 zemalja članica EU u Briselu poljski ambasador u EU Andžej Sadoš.

EU želi da se 10. paketom sankcija obuhvate pojedinci i entiteti optuženi za deportaciju dece.

- Najmanje 34 ruske institucije uključene su u sistematske otmice ukrajinske dece, uključujući i ruskog ombudsmana - rekao je ambasador Sadoš.

 

BONUS VIDEO:

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni