SEVERNA KOREJA LANSIRALA RAKETU Oglasila se sestra Kim DŽong Una: "Od SAD zavisi da li ćemo koristiti Pacifik kao poligon"

Tanjug

20. 02. 2023. u 00:46

SEVERNA Koreja danas je lansirala tri projektila sa svoje istočne obale, za koje se veruje da su balističke rakete, saopštila je japanska obalska straža.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ЛАНСИРАЛА РАКЕТУ Огласила се сестра Ким Џонг Уна: Од САД зависи да ли ћемо користити Пацифик као полигон

Foto: AP

Japanska nacionalna televizija NHK prenela je da su sve danas lansirane severnokorejske rakete, po svemu sudeći, pale izvan Ekskluzivne ekonomske zone (EEZ) Japana.

Tim povodom, Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, rekla je danas da od Sjedinjenih Američkih Država zavisi da li će Severna Koreja koristiti Pacifik kao svoj poligon i strelište, prenosi Rojters.

U izjavi koju je prenela severnokorejska državna novinska agencija KCNA, Kim Jo Džong je saopštila da Pjongjang pažljivo nadzire povećano prisustvo i uticaj američkih vojnih strateških sredstava u Pacifiku.

U međuvremenu, Obalska straža Japana izdala je najpre upozorenje na moguće drugo lansiranje severnokorejskog raketnog projektila, a nedugo zatim je potvrđeno da su tri severnokorejska raketna projektila pala u vode Tihog okeana.

BONUS VIDEO: ČUDA SE DEŠAVAJU: Spasioci u selu Bisnija u Siriji izvukli ispod ruševina čitavu porodicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao