UMRLI SU POLAKO I MUČNO: Bugarska podignuta optužnicu protiv šest osoba zbog smrti 18 izbeglica

Tanjug

18. 02. 2023. u 22:00

BUGARSKO tužilašttvo podiglo je danas optužnicu protiv šest osoba za trgovinu ljudima, dan nakon otkrića beživotnih tela 18 izbeglica iz Avganistana u kamionu ostavljenom na sporednom putu u blizini Sofije.

УМРЛИ СУ ПОЛАКО И МУЧНО: Бугарска подигнута оптужницу против шест особа због смрти 18 избеглица

Foto: Piksabej

Tužilaštvo tvrdi da je kamion napušten u blizini sela Lokorsko nakon što su vozač i njegov saputnik uvideli da je većina od 52 izbeglice sakrivene u kamionu u teskom stanju ili mrtva, prenosi Rojters.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, vozač kamiona i njegov saputnik optuženi su za smrt izbeglica.

Šef Nacionalne istražne službe i zamenik glavnog tužioca Borislav Sarafov rekao je da je, uprkos snažnom i dugotrajnom zapomaganju i lupanju izbeglica, vozač odbio da zaustavi kamion.

-Smrt 18 žrtava je rezultat kombinacije nedostatka kiseonika u zatvorenom prostoru i prenatrpanost u vozilu kao u limenci, rekao je Sarafov i dodao da su "žrtve umirale polako i mučno".

Preživeli su prebačeni u bolnicu, a osmoro od njih nalazi se u teškom stanju, saopštio je ranije Bugarski centar za hitnu pomoć agenciji BTA.

Policija je sinoć upala na nekoliko adresa u celoj zemlji, a istraga se nastavlja, prenose bugarske Novinite.

Ovaj slučaj je šokirao Bugarsku i smatra se da je jedan od najgorih incidenata koji se dogodio na kopnenoj izbegličkoj ruti preko Balkana ka Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo