OŠTRA PORUKA ZAHAROVE: "Američki zvaničnici istrebljuju narod Ukrajine"

Đ.G.

14. 02. 2023. u 07:53

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je podatke da američki zvaničnici vrše pritisak na Kijev da nastavi neprijateljstva nazvala „ratom Zapada protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca“ i dodala da su američki neoliberali uništili Ukrajinu i istrebljuju njen narod.

ОШТРА ПОРУКА ЗАХАРОВЕ: Амерички званичници истребљују народ Украјине

Foto: Profimedia

Ranije je Vašington post, pozivajući se na zvaničnike, javio da američki zvaničnici vrše pritisak na Kijev da postane aktivniji u borbama, pošto će mu kasnije biti teže da dobije pomoć. Uz pomoć koju su nedavno pružili Vašington i saveznici, Kijev bi mogao odlučno da promeni tok sukoba, navodi Bela kuća. Prema rečima jednog zvaničnika, administracija američkog predsednika  Džoa Bajdena veruje da će u budućnosti biti teško tražiti istu pomoć od Kongresa kao sada.

- Ono što se zove" rat Zapada protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca". Američki neoliberali su uništili Ukrajinu i istrebljuju ukrajinski narod. Američke hegemonističke ambicije dovode do kolosalnih žrtava - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)