USVOJENA BEBA KOJA JE ROĐENA ISPOD RUŠEVINA NAKON ZEMLJOTRESA: Devojčica iz Sirije nosiće ime koje znači čudo

Novosti online

10. 02. 2023. u 07:49

SIRIJSKU devojčicu čija je majka umrla nakon što ju je rodila pod ruševinama nakon zemljotresa usvojio je njen rođak Salah el Badran. Devojčica se zove Aja, što na arapskom ima više značenja, između ostalih "čudo" i "dar od boga".

УСВОЈЕНА БЕБА КОЈА ЈЕ РОЂЕНА ИСПОД РУШЕВИНА НАКОН ЗЕМЉОТРЕСА: Девојчица из Сирије носиће име које значи чудо

Foto: AP Photo/Ghaith Alsayed

Nažalost, i kuća njenog rođaka u gradu Jenderisu na severozapadu Sirije je uništena. On i njegova jedanaestočlana porodica uspeli su da pobegnu, ali sada žive u šatoru, piše AP.

 - Nakon zemljotresa niko ne može da živi u svojoj kući ili zgradi. Samo deset odsto zgrada ovde je sigurno za život, a u ostalima se ne može živeti - rekao je on.

Spasioci u Jenderisu pronašli su Aju u ponedeljak posle podne, više od deset sati nakon zemljotresa, dok su kopali po ruševinama petospratnice u kojoj su živeli njeni roditelji.

Zatrpana ispod betona, beba je još uvek bila pupčanom vrpcom povezana sa svojom majkom, Afraom Abu Hadijom, koja je bila mrtva zajedno sa svojim mužem i četvoro dece. Beba je hitno prebačena u bolnicu u obližnjem gradu Afrinu.

Abu Hadija je verovatno rodila devojčicu i potom umrla nekoliko sati pre nego što su pronađeni, rekao je doktor Hani Marouf u bolnici Cihan u Afrinu.

 - Nazvali smo je Aja, kako bismo prestali da je zovemo novorođenče - rekao je Marouf.

Stanje joj se iz dana u dan popravlja i nema oštećenja karlice, kako se u početku mislilo, dodao je lekar.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

TUŽNA SLIKA IZ SVEMIRA: Satelitski snimci lokacija u Turskoj u blizini epicentra zemljotresa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024