KADIROV "U KLINČU" SA RUSKIM GENERALOM: "Ako se neko sprema da izgubi rat neka se odmah preda Poljacima"

Novosti onlajn

09. 02. 2023. u 16:32

ČEČENSKI lider Ramzan Kadirov na svom Telegram profilu komentarisao je postupke određenih generala, ali ovaj put akcenat je stavio na generala Viktora Soboleva.

КАДИРОВ У КЛИНЧУ СА РУСКИМ ГЕНЕРАЛОМ: Ако се неко спрема да изгуби рат нека се одмах преда Пољацима

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev, file/Shutterstock/Vikipedija

- Znate, za mene je reč 'general' oduvek asocirala na tvrdoću granita, karakter gvožđa i iskrenu direktnost. Ali sada naiđem na neke oficirske komentare na moje izjave koji se mogu uporediti sa 'pozom noja'".

Kadirov je kazao da je general Sobolev, komentarišući njegovo mišljenje o potrebi borbe protiv satanizma na teritoriji Poljske i cele Evrope, najavio opasnost od početka Trećeg svetskog rata.

 

- Ne razumem. Da se plašimo Trećeg svetskog rata ili da štitimo interese ruskog naroda? Ili ko nam dođe sa sabljom, hoće li sa sabljom mirno otići", upitao je Kadirov i dodao:

- Desetine zemalja koje sebe bahato nazivaju 'svetskom zajednicom', članice NATO-a i EU, obezbeđuju kijevskom fašističkom režimu granate, rakete koje padaju na glave civila u ruskim gradovima. Oni granatiraju naše teritorije.

Dodao je da su stanovnici četiri regiona održali referendum, nadajući se hrabrosti i odlučnosti generala, a ne sramnoj pokornosti Evropi.

- Ako se još neko, pored Soboleva, u svojim mislima unapred sprema da izgubi rat, onda neka se odmah preda Poljacima, a ne da vodi proevropske razgovore, podrivajući autoritet ruske vojske i cele države.

BONUS VIDEO: KONVOJ ŽANDARMERIJE U USTANIČKOJ - Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)