"UBIJANJE NIJE SPORT": Hiljade Španaca se pobunilo protiv iskorišćavanja životinja

Tanjug

05. 02. 2023. u 18:01

HILjADE ljudi marširalo je danas u centru Madrida u znak protesta protiv predloga zakona za jačanje prava životinja kojim je predviđeno isključenje lovačkih pasa iz tog zakona.

УБИЈАЊЕ НИЈЕ СПОРТ: Хиљаде Шпанаца се побунило против искоришћавања животиња

Foto: Tanjug

Demonstranti, od kojih su mnogi poveli svoje pse, držali su transparente sa napisima "Ubijanje nije sport", a skandirali su "Obustavite lov".

 - Životinje ne treba iskorišćavati, a eksploatacija je maltretiranje - rekla je za Rojters radnica u skloništu za pse Lara Mena koja je učestvovala u protestu.

Protest je održan četiri dana pre nego što bi parlament trebalo da glasa o novom zakonu o pravima životinja koji su predložili vladajući socijalisti, a stanovnici sela su tvrdili da bi pojedini članovi nacrta zakona mogli da dovedu do prestanka postojanja lova.

Socijalisti su u poslednjem trenutku podneli amandman za isključenje lovačkih pasa i drugih životinja uključenih u tradicionalne seoske aktivnosti iz tog zakona.

U Španiji se psi koriste za lov životinja, kao što su jeleni, divlje svinje i zečevi. Lovačka industrija ostvaruje dobit od više od pet milijardi evra godišnje, pokazuju podaci Deloita.

BONUS VIDEO:

SNIMCI PADA METEORA: Vatreni trag na nebu iznad Krasnojarska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni