ZAHAROVA ODGOVORILA BORELJU: Izjave da Moskva nije voljna da pregovara o Ukrajini su neistina

Novosti online

03. 02. 2023. u 20:41

IZJAVA šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja o tome da Moskva nema političku volju da počne pregovore o Ukrajini predstavlja neistinu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА БОРЕЉУ: Изјаве да Москва није вољна да преговара о Украјини су неистина

Foto: Profimedia

- Borelj u maniru koji je za njega karakterističan govori neistinu. Želimo da podsetimo na to da je Rusija u više navrata, na svim platformama i na raznim nivoima ponavljala da je otvorena za pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini bez prethodnih i neprihvatljivih uslova, ali je upravo Ukrajina, po nalogu spolja, napustila pregovore. Poziv šefa 'diplomatije' Eu da se Kijevu daju 'sredstva' označava nastavak isporuka naoružanja i vojne tehnike. Drugim rečima, investicija u odugovlačenje sukoba, a ne traganje za mirnim rešenjima, navela je Zaharova u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Boreljje ranije, u intervjuu austrijskom listu „Standard“, izjavio da je EU „uvek otvorena“ za mirovne pregovore o Ukrajini, ali da ne vidi da Rusija ima političku volju da ih započne, te da je jedini način da se sukob završi da se „Ukrajini daju sredstva“.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI IH KUPE PA SE POKAJU: Od kojih polovnih automobila treba bežati - nećete moći da ih prodate