RUSI UNIŠTILI NORVEŠKI "NASAMS" Lovačka avijacija Rusije beleži uspehe

Novosti onlajn

03. 02. 2023. u 13:30

RUSKE snage nastavljaju ofanzivu u pravcu Donjecka, zauzele su povoljnije položaje i linije, a tom prilikom likvidirano je skoro 40 ukrajinskih vojnika.

РУСИ УНИШТИЛИ НОРВЕШКИ НАСАМС Ловачка авијација Русије бележи успехе

Foto Tviter forsvarsmakten.se

U Donjeckoj Narodnoj Republici je tokom proteklog dana po prvi put tokom operacije uništen norveški PVO sistem „nasams“ i jedna lansirna platforma „točka u“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je na području Donjecka u DNR uništeno ukrajinsko skladište goriva, haubica „msta-B“, kao i radar američke proizvodnje AN/TPQ-37, kao i dva skladišta municije.

U pravcu Krasnog Limana likvidirano je preko 70 neprijateljskih vojnika, a uništeno je ukrajinsko skladište municije.

U zaporoškom pravcu Ukrajina je za prethodna 24 časa izgubila preko 20 vojnika.

U pravcu Kupjanska tokom prethodnog dana likvidirano je skoro 40 neprijateljskih vojnika, a u Harkovskoj oblasti uništeno je skladište artiljerijske municije.
Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinski Mig-29 u Hersonskoj oblasti. Takođe, oboreno je sedam ukrajinskih dronova.

Na području Antonovke uništena je lansirna platforma PVO sistema „hajmars“, a u Hersonskoj oblasti uništena su tri skladišta sa municijom ukrajinske vojske i tri samohodne artiljerijske haubice „gvozdika“.

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI - Snimci Ministarstva odbrane Rusije

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)