RUSI ZAUSTAVILI UKRAJINCE: Dominacija Putinove vojske u Zaporoškoj oblasti

Novosti onlajn

25. 01. 2023. u 08:16

RUSKA vojska osujetila je planove za ofanzivu oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti, izjavio je danas član glavnog saveta Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

РУСИ ЗАУСТАВИЛИ УКРАЈИНЦЕ: Доминација Путинове војске у Запорошкој области

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Zahvaljujući našim preventivnim akcijama, osujećeni su planovi neprijatelja da izvede široku ofanzivu na oslobođeni deo Zaporoške oblasti da bi došao do obale Azovskog mora - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, sada su ukrajinske snage prinuđene da povlače rezervne trupe, uključujući i iz Donjeckog pravca da bi držale liniju fronta.

Ruska vojska je ranije saopštila da je pokrenula lokalne ofanzivne operacije u regionu Zaporožja.

Borbe se vode gotovo duž cele linije fronta, a glavne su na području gradova Orehov i Guljajpole.

Rusija je pripojila Zaporošku oblast nakon referenduma koji je održan u septembru prošle godine sa još tri ukrajinska regiona, koji su se izjasnili za pripajanje Ruskoj Federaciji - Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom i regionom Hersona.

Više od 70 odsto regiona Zaporožja trenutno je pod ruskom kontrolom, a ukrajinske trupe drže regionalni centar - grad Zaporožje.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku