POSLALI ŽENU U VREĆI POGREBNICIMA: Otkriveno da je ipak živa

Novosti online

03. 02. 2023. u 08:50

STARAČKI dom u Ajovi kažnjen je sa 10.000 dolara nakon što su u pogrebnom preduzeću otkrili da je žena koja im je poslata u vreći još uvek živa.

ПОСЛАЛИ ЖЕНУ У ВРЕЋИ ПОГРЕБНИЦИМА: Откривено да је ипак жива

Foto: Profimedia/Ilustracija

Odeljenje za inspekcije i žalbe u saveznoj državi Ajova je potvrdilo da je 66-godišnja žena 3. januara proglašena mrtvom u staračkom domu Glen Oaks u Urbandejlu koji se brine o obolelima od Alchajmerove bolesti.

Žena, čije ime nije objavljeno, imala je ranu demenciju, anksioznost i depresiju. Stavljena je u vreću za telo s patentnim zatvaračem i odvedena u pogrebno preduzeće, gde su radnici ustanovili da diše i pozvali hitnu pomoć.

Odvedena je u bolnicu, gde je disala, ali nije reagovala na pozive, piše Skaj njuz.

Žena je na kraju ponovo vraćena u starački dom, gde je i umrla 5. januara. Članica osoblja Glen Oaksa koja je radila 12-satnu smenu i bila u timu koji je brinuo o ženi je rekla istražiteljima da je 3. januara prijavila medicinskoj sestri da žena ne diše i nema puls. Medicinska sestra takođe nije mogla da pronađe puls i potvrdila je da žena ne diše.

Žena je proglašena mrtvom oko 6.30 ujutro po lokalnom vremenu, otprilike 90 minuta nakon što je članica osoblja prvi put prijavila da žena ne daje znakove života. Radnik pogrebnog preduzeća i druga medicinska sestra koji su ženu stavili u vreću za telo i vozilo pogrebnog preduzeća oko sat vremena kasnije takođe nisu pronašli znakove života.

Lisa Istmen, izvršna direktorka staračkog doma Glen Oaks, u saopštenju je navela da centar duboko brine o svojim štićenicima te da je i dalje predan pružanju nege osobama koje su pri kraju životnog puta. Iz policijske uprave su objavili da ne planiraju da podnesu krivične prijave zbog ovog slučaja.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IMAO JE SAMO TRI GODINE, SVAKI DAN GLEDAM NJEGOVE SLIKE Žika kroz suze o smrti sina - Ipak sam zahvalan Bogu