BELGIJA ODUSTALA: Od zahteva za ekstradiciju Italijanki umešanih u Katargejt

Tanjug

25. 01. 2023. u 18:33

BELGIJA je odustala od zahteva za ekstradiciju Italiji dve žene osumnjičene za umešanost u korupcionaški skandal zbog trgovine uticajem u Evropskom parlamentu, poznatiji kao "Katargejt", saznaje Rojters iz dva izvora sa direktnim saznanjem o tome.

БЕЛГИЈА ОДУСТАЛА: Oд захтева за екстрадицију Италијанки умешаних у Катаргејт

Foto AP

Marija Dolores Koleoni i Silvija Panceri, supruga i ćerka bivšeg poslanika EU Pjera Antonija Pancerija, za koje briselski tužioci veruju da je jedan od glavnih igrača u navodnoj korupciji, ostaće u kućnom pritvoru u severnoj Italiji.

Izvori su rekli Rojtersu da su belgijske pravosudne vlasti poslale advokatima dokument na francuskom jeziku pod uslovom da optužene pristanu da odu u Belgiju na ispitivanje kada to bude zatraženo.

Antonio Panceri, koji je uhapšen u Briselu u decembru i zajedno sa još troje osumnjičenih, uključujući grčku poslanicu EU Evu Kaili, pristao je da sarađuje sa istražnim organima u zamenu za smanjenu kaznu.

Kaili i drugi osumnjičeni terete se da su primali mito od Katara u pokušaju da utiču na kreiranje politike Evropske unije prema toj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)