RUSKA AVIJACIJA I PVO NA SIRIJSKOM AERODROMU: Obnovljena avio-baza omogućiće zaštitu severa zemlje

Novosti online

24. 01. 2023. u 00:47 >> 03:46

RUSKA borbena avijacija raspoređena je na obnovljenom aerodromu „Džejrah“ u Siriji, a saradnja sa sirijskom avijacijom omogućava da se štiti državna granica na severu zemlje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

РУСКА АВИЈАЦИЈА И ПВО НА СИРИЈСКОМ АЕРОДРОМУ: Обновљена авио-база омогућиће заштиту севера земље

Foto: MO Rusije

- Ruski i sirijski vojnici obnovili su aerodrom ‘Džejrah’ na severu Sirije, oštećen tokom borbenih dejstava. To je omogućilo da snage obe zemlje budu zajedno raspoređene i delovanje avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Vazdušnih snaga Sirije, saopštilo je Ministarstvo.

Na aerodromu je obnovljena svetlosna tehnika, skoro devet kilometara utvrđenja, pista, a komandno-dispečerski centar opremljen je sredstvima veze i radarima što omogućava da se saobraćaj odvija 24 sata.

Foto: Jutjub/prtrtur

Oko aerodroma je postavljeno obezbeđenje i odbrane i postavljeni sirijski i ruski sistemi PVO.

Na ceremoniji otvaranja aerodroma prisustvovao je komandant jedinica ruske vojske u Siriji general-pukovnik Andrej Serdjukov, sirijski ministar odbrane Ali Ben Mahmud Abas i drugi.

Foto: Printskrin

Prikazane su borbene mogućnosti aviona i helikoptera Rusije i Sirije, a sirijski specijalci izveli su desant i likvidirali uslovnog neprijatelja.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest