SOLEDAR POTPUNO OSLOBOĐEN, LIKVIDIRANI UKRAJINSKI VOJNICI KOJI NISU HTELI DA SE PREDAJU: Osnivač Vagnera potvrdio potpunu kontrolu

Novosti Onlajn

11. 01. 2023. u 20:13

OSNIVAČ grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao je da je grad Soledar potpuno "oslobođen". Kako je precizirao, iz Soledara su izvedeni civili, a navodno je likvidirano 500 ukrajinskih vojnika koji nisu hteli da se predaju.

СОЛЕДАР ПОТПУНО ОСЛОБОЂЕН, ЛИКВИДИРАНИ УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ КОЈИ НИСУ ХТЕЛИ ДА СЕ ПРЕДАЈУ: Оснивач Вагнера потврдио потпуну контролу

Foto: Profimedia/Ilustracija/Javno vlasništvo

- Još jednom želim da potvrdim da je Soledar u potpunosti oslobođen i očišćen od jedinica ukrajinske vojske - saopštio je Prigožin.

- Jedinice grupe "Vagner" preuzele su kontrolu nad celom teritorijom Soledara - saopštio je osnivač ove grupe Jevgenij Prigožin. U centru grada formiran je kotao u kome se vode gradske borbe. Broj zarobljenika biće uskoro saopšten, dodao je on.

- Još jednom želim da istaknem da u jurišu na Soledar nisu učestvovale nikakve jedinice osim boraca grupe "Vagner" - napisao je Prigožin na društvenoj mreži "Vkontakte".

Istovremeno, štab samoproklamovane DNR je saopštio da je "oslobođeno" selo Podgorodno, u području Soledara. U pitanju je selo, koje se nalazi jugozapadno od Soledara, graniči se za Artjomovskom (Bahmut).

Pre toga je Aleksej Arestovič, savetnik šefa kancelarije Vladimira Zelenskog, rekao da su neke ukrajinske jedinice pobegle sa linije fronta kod Soledara.

- Postoje jedinice koje beže kod Soledara... Kada četa pobegne sa fronta, njihove komšije se, po pravilu, jako rastuže, a neprijatelj uleti na njihovo mesto - rekao je Arestovič.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)