MADURO OSUO PALJBU PO VAŠINGTONU: "To je politička ucena, njihova pozicija je besmislena"

Novosti online

03. 01. 2023. u 14:31

PREDSEDNIK Venecuele Nikolas Maduro oštro je kritikovao spoljnopolitički pristup Sjedinjenih Država prema njegovoj zemlji. On je poziciju Vašingtona nazvao besmislenom, prenosi Pres TV.

МАДУРО ОСУО ПАЉБУ ПО ВАШИНГТОНУ: То је политичка уцена, њихова позиција је бесмислена

Foto: Profimedia/Ilustracija

Maduro je ovu izjavu dao nakon odluka koje je donela venecuelanska opoziciona Narodna skupština. Ona je glasala za raspuštanje privremene vlade i imenovanje komisije koja će nadgledati imovinu zemlje u inostranstvu.

- Što se tiče Sjedinjenih Država, nažalost, one su zarobljene u besmislenoj politici prema Venecueli. Zato što se zalažu za nepostojeće institucije i nastavljaju da podržavaju privremenog predsednika skupštine Narnije - rekao je Maduro, aludirajući na izmišljeni svet iz mašte pisca K. S. Luisa.

Političar je optužio Belu kuću i Stejt department za "političku ucenu". Istovremeno je izrazio nadu da će američke vlasti "ostaviti po strani svoj ekstremistički pristup i preći na pragmatičniji kurs prema Venecueli".

Šef te latinoameričke zemlje prekinuo je odnose sa Sjedinjenim Državama 2019. godine. Razlog je bilo odbijanje administracije Donalda Trampa da prizna rezultate predsedničkih izbora na kojima je pobedio Maduro.

Maduro je rekao i da je za razliku od SAD, koje vode neprijateljsku politiku, Karakas spreman da "preduzme korak ka normalizaciji i racionalizaciji diplomatskih, konzularnih i političkih odnosa" sa Vašingtonom. Istovremeno je pozvao globalne energetske kompanije da posluju u njegovoj zemlji.

BONUS VIDEO: UNAPREĐENI TORNADO-G SISTEM NA BOJNOM POLjU - Rusi koriste višecevne bacače u zoni ratnih dejstava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (1)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici