SPECIJALNE VEŽBE RUSA I KINEZA NA PACIFIKU: Dve moćne flote u akciji na obalama Kine, objavljeni snimci (VIDEO)

Novosti online

28. 12. 2022. u 15:39

RUSIJA i Kina okončale su pomorske vežbe u Istočnom kineskom moru. Zajedničke vežbe su trajale nedelju dana i uključivale su uvežbavanje zarobljavanja neprijateljske podmornice i artiljerijska gađanja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

СПЕЦИЈАЛНЕ ВЕЖБЕ РУСА И КИНЕЗА НА ПАЦИФИКУ: Две моћне флоте у акцији на обалама Кине, објављени снимци (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruska Pacifička flota učestvovala je u vežbi pod nazivom "Pomorska interakcija-2022" od 21. do 27. decembra, a izvedena je u vodama kod Džoušana i Tajdžoua u kineskoj provinciji Džeđijang, navodi kineska zvanična novinska agencija Sinhua, prenosi Rojters.

- Odredi ratnih brodova Tihookeanske flote i pomorskih snaga Narodnooslobodilačke armije Kine izvršili su praktične zadatke u okviru bilateralne pomorske vežbe - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Brodovi dve zemlje, uz podršku protivpodmorničke avijacije, zajednički su tragali za podmornicom uslovnog neprijatelja i ispalili niz mlaznih dubinskih bombi - saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo je objavilo video na kojem se vidi grupa ruskih i kineskih ratnih brodova u Istočnom kineskom moru, a ruski mornari razgovaraju na mandarinskom sa svojim kineskim kolegama. 

Kineski lider Si Đinping razgovaraće sa predsednikom Vladimirom Putinom pre kraja godine, preneo je TASS.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)