NAJAVLJEN "VELIKI POREMEĆAJ": Osoblje Hitne pomoći u Engleskoj traži veće plate

Tanjug

17. 12. 2022. u 12:12

BRITANSKA Nacionalna zdravstvena služba (NHS) pozvala je danas bolnice da oslobode krevete i pripreme se za "veliki poremećaj" zbog najavljenog štrajka osoblja hitne pomoći u Engleskoj.

НАЈАВЉЕН ВЕЛИКИ ПОРЕМЕЋАЈ: Особље Хитне помоћи у Енглеској тражи веће плате

Foto: Unsplash

Navedeno je da će pacijenti morati da budu bezbedno otpušteni iz bolnica gde je to moguće pre "veoma izazovnog" perioda, preneo je Bi-Bi-Si.

Osoblje hitne pomoći u Engleskoj i Velsu će obustaviti rad 21. i 28. decembra zbog spora oko plate.

Britanski ministar za poslovanje, energetiku i industrijsku strategiju Grant Šaps saopštio je da su o povećanju plata za radnike hitne pomoći i medicinskih sestara odlučivala nezavisna revizorska tela.

Koordinisani štrajk tri glavna sindikata hitne pomoći u Engleskoj i Velsu, odnosiće se samo na pozive osoba kojima život nije ugrožen.

U pismu upućenom direktorima bolnica, Nacionalna zdravstvena služba u Engleskoj pozvala je da se pacijenti koji dobiju hitnu medicinsku pomoć premeste iz odeljenja za hitne slučajeve.

To bi moglo da uključuje obezbeđivanje posebnih „područja za posmatranje“ pacijenata i dodatnih kreveta na drugim mestima u bolnici, navodi se u pismu NHS.

Štrajk osoblja hitne pomoći 21. decembra održaće se dan nakon štrajka medicinskih sestara.

Zaposlenima je ponuđeno prosečno povećanje od 4,75 odsto, sa garantovanim minimumom od 1.400 funti, ali sindikati traže povećanje plata iznad nivoa inflacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije