ZALUŽNIJ TRN U OKU ZELENSKOG? Ukrajinski predsednik već našao zamenu za komandanta VSU

P. Z. S. / ria.ru/economist.com

16. 12. 2022. u 20:40

OKRUŽENjE predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog želi da zameni glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine (VSU) Valerija Zalužnog komandantom Kopnene vojske Aleksandrom Sirskim.

ЗАЛУЖНИЈ ТРН У ОКУ ЗЕЛЕНСКОГ? Украјински председник већ нашао замену за команданта ВСУ

Foto Tanjug/AP/ mil.gov.ua

Ovo piše britanski časopis Ekonomist.

-Neki ljudi bliski predsedniku Volodimiru Zelenskom želeli bi da smene glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog komandantom Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandrom Sirskim, što izaziva zabrinutost među visokim zapadnim vojnim zvaničnicima, kaže se u članku. Novinari su takođe primetili da rastuća popularnost Zalužnog izaziva nesigurnost i strah u kabinetu predsednika Zelenskog.

Ranije je predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Volodimir Rogov rekao da je jedina podrška Zelenskog Služba bezbednosti Ukrajine. Zelenski vidi svog konkurenta u Zalužnom. Ovo poslednje, prema Rogovu, čini ukrajinskog lidera ljubomornim.

Pored toga, politički analitičar Međunarodnog instituta za humanitarne i političke studije Vladimir Bruter rekao je da bi Sjedinjene Države mogle da imenuju Zalužnog na mesto Zelenskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (2)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)