TVITER SUSPENDOVAO NOVINARE KOJI SU KRITIKOVALI MASKA: Milijarder tvrdi da je ipak reč o ugrožavanju njegove porodice

Tanjug

16. 12. 2022. u 10:18

TVITER je suspendovao naloge nekoliko novinara Njujork tajmsa, Vašington posta, Si-En-Ena (CNN) i drugih medija koji su nedavno pisali kritički o njegovom novom vlasniku Ilonu Masku, prenosi AP.

ТВИТЕР СУСПЕНДОВАО НОВИНАРЕ КОЈИ СУ КРИТИКОВАЛИ МАСКА: Милијардер тврди да је ипак реч о угрожавању његове породице

Foto AP

Kompanija nije objasnila zašto je uklonila naloge i učinila da njihovi profili i raniji tvitovi nestanu, navodi američka agencija. Iznenadna suspenzija novinara usledila je nakon odluke Tvitera u sredu da suspenduje nalog @ElonJet koji je pratio kretanje privatnog aviona Ilona Maska. Milijarder je tvitom odgovorio kako se pravila o zabrani objavljivanja ličnih podataka primenjuju na sve, uključujući i novinare.

- Kritikovati me po ceo dan je sasvim u redu, ali doksing moje lokacije u realnom vremenu i ugrožavanje moje porodice nije - dodao je Mask.

Doksing je izraz za prikupljanje podataka o drugoj osobi na internetu i njihovo objavljivanje s namerom da se ta osoba prikaže u negativnom svetlu. Portparol Njujork tajmsa ocenio je da je suspenzija Tviter naloga niza istaknutih novinara upitna i nesretna i da nisu dobili nikakvo objašnjenje zašto se to dogodilo. Si-En-En je saopštio da su suspenzije zabrinjavajuće, ali ne i iznenađujuće, i zatražili su objašnjenje uz najavu da će ponovo proceniti svoj odnos s Tviterom na osnovu odgovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)