BELA KUĆA ZABRINUTA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Rizik po SAD zbog oslobađanja Viktora Buta

Novosti Onlajn

11. 12. 2022. u 20:04

SAD vide rizike za nacionalnu bezbednost ako oslobođeni Rus Viktor But odluči da se „vrati na stari posao“ i spremne su da učine sve što je moguće da ga pozovu na odgovornost, izjavio je koordinator za stratešku komunikaciju u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.

БЕЛА КУЋА ЗАБРИНУТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Ризик по САД због ослобађања Виктора Бута

Foto Tanjug/AP

- But ima izbor. Ako odluči da se vrati starom poslu, onda ćemo učiniti sve što je moguće da ga pozovemo na odgovornost - rekao je Kirbi novinarima.

U četvrak je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je na aerodromu u Abu Dabiju završena procedura razmene ruskog državljanina Viktora Buta, koji je oslobođen iz američkog zatvora i prebačen u Rusiju, sa američkom košarkašicom Britni Grajner, koja je oslobođena iz ruskog zatvora.

Viktor But je ruski biznismen koji je na zahtev Vašingtona uhapšen na Tajlandu 2008. godine, prebačen u SAD i tamo osuđen na 25 godina zatvora 2012. godine zbog „namere ilegalne trgovine oružjem i podrške terorizmu“. But je negirao sve optužbe.

Britni Grajner je američka košarkašica koja je igrala u ruskim klubovima, a 17. februara 2022. privedena je na aerodromu u Moskvi zbog šverca droge/nedozvoljenih sredstava.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna