PESKOV O MINSKIM SPORAZUMIMA I MERKELOVOJ: Putin je od samog početka upozoravao

Novosti online

09. 12. 2022. u 11:39

PORTPAROL ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući izjavu bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da su Minski sporazumi bili potpisani da bi se Kijevu dalo vreme „da ojača“, izjavio da veruje u mudrost ruskog lidera Vladimira Putina koji je upozoravao da Kijev krade vreme i ne želi da ispuni sporazume.

ПЕСКОВ О МИНСКИМ СПОРАЗУМИМА И МЕРКЕЛОВОЈ: Путин је од самог почетка упозоравао

Foto: EPA

-Verujem u iskrenost i mudrost predsednika Rusije Vladimira Putina koji je od samog početka govorio da Ukrajina dobija na vremenu i da Kijev ne želi da ispunjava Minske sporazume i pozvao sve zemlje da potvrde svoje akcije potpisima. Ali svi su odugovlačili, rekao je on za „Prvi kanal“.

On je dodao da su posledice toga vidljive danas.

Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da Berlin i kolektivni Zapad nisu nameravali da realizuju Minske sporazume, nego su iskoristili dobijeno vreme da napumpaju Kijev oružjem.

Ranije je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu listu „Cajt“ izjavila da su Minski sporazumi potpisani kako bi Ukrajina imala vremena da postane jača. Dodala je da su svi shvatali da je konflikt zamrznut i da problem nije rešen.

Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko u razgovoru sa ruskim prankerima priznao je da su Minski sporazumi zapravo bili potrebni da bi se dobilo na vremenu i da bi se ojačala ukrajinska vojska uz podršku NATO-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati