OČEKUJE SE JOŠ HAPŠENJA U NEMAČKOJ: Napeto nakon privođenja zbog planiranog državnog udara

Tanjug

08. 12. 2022. u 09:23

NEMAČKE vlasti očekuju nova hapšenja i racije u vezi sa krajnje desničarskom grupom "Građani Rajha", koja je planirala nasilan državni udar.

ОЧЕКУЈЕ СЕ ЈОШ ХАПШЕЊА У НЕМАЧКОЈ: Напето након привођења због планираног државног удара

Foto: EPA

- Na osnovu mog iskustva, obično postoji i drugi talas hapšenja - rekao je danas Georg Majer, ministar unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Tiringije za javni servis "Dojčlandfunk".

Juče je 25 osumnjičenih članova i pristalica organizacije "Građani Rajha" privedeno tokom racija širom Nemačke.

Uhapšeni se sumnjiče da su hteli da sruše postojeći državni poredak u Nemačkoj, uključujući i metode nasilja kao sredstvo za postizanje cilja. 

Majer je njihovo hapšenje označio kao "neviđeno" u istoriji moderne Nemačke.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)