BELORUSIJA PODIGLA BORBENU GOTOVOST: "Nema potrebe za mobilizacijom"

Tanjug

06. 12. 2022. u 10:05

ORUŽANE snage Belorusije pokrenule su vežbe borbene gotovosti svih kategorija pripadnika vojske, u skladu sa planom obuke, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Belorusija.

БЕЛОРУСИЈА ПОДИГЛА БОРБЕНУ ГОТОВОСТ: Нема потребе за мобилизацијом

Foto: RIA.ru

- Vojska je počela planiranu obuku borbene gotovosti. Mere koje su u toku su u skladu sa predviđenim planom obuke i sticanja veština novih regruta - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi TASS.

Kako se navodi, primarni ciljevi vežbi su unapređenje operabilnosti vojnih komandnih centara, unapređenje praktičnih veština komandanata kao i obuka kadrova za delovanje u različitim okruženjima.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije više puta ponovio da Belorusija nema potrebe za mobilizacijom.

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je početkom oktobra da bi u slučaju potrebe moglo da mobiliše 500.000 obučenog osoblja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

ŠTA OTKRIVA JMBG: Značenje prvih sedam cifara sigurno znate - a šta ostalih šest govore o vama