NETANJAHU NEGODOVAO: Antisemitizam na Trampovoj večeri sa Fuentesom i Kanjeom Vestom

Đ.G.

04. 12. 2022. u 21:40

BIVŠI izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je u novembru dobio mandat za formiranje novog izraelskog kabineta, kritikovao je večeru bivšeg američkog lidera Donalda Trampa sa ekstremno desničarskim aktivistom Nikom Fuentesom i reperom Kanjeom Vestom, koji su ranije bili kritikovani zbog antisemitizma.

НЕТАНЈАХУ НЕГОДОВАО:  Антисемитизам на Трамповoj вечери са Фуентесом и Кањеом Вестом

Foto: AP Photo/Ariel Schali/AP Photo/Evan Vucci

Netanjahu je u intervjuu američkom televizijskom kanalu NBC Njuz rekao da je Tramp ranije učinio „divne stvari“ za Izrael – na primer, priznao je Jerusalim kao glavni grad zemlje, a takođe je priznao suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni . Prema rečima Netanjahua, on ostaje zahvalan bivšem američkom lideru.

- Što se tiče Kanjea Vesta i tog drugog neprihvatljivog gosta, mislim da to nije samo neprihvatljivo, to je jednostavno pogrešno. I nadam se da će (Tramp) pronaći način da se drži dalje od toga i da to osudi - rekao je Netanjahu.

Tramp je ranije bio na udaru kritika nakon što je u novembru večerao u svojoj rezidenciji Mar-a-Lago sa antisemitom i borcem bele rase Nikom Fuentesom i Kanjeom Vestom, koji su takođe davali antisemitske izjave - prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije