NULAND: Putin nije iskren u pogledu mirovnih pregovora sa Ukrajinom

Tanjug

03. 12. 2022. u 22:16

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin u ovom trenutku nije iskren u pogledu mirovnih pregovora sa Ukrajinom, izjavila je danas zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland nakon sastanka sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i drugim visokim ukrajinskim zvaničnicima u Kijevu.

НУЛАНД: Путин није искрен у погледу мировних преговора са Украјином

Viktorija Nuland / Foto Profimedia

Nulandova je posetila Ukrajinu kako bi pokazala podršku toj zemlji u trenutku kada Rusija pokušava da uništi energetsku infrastrukturu zemlje, preneo je Rojters.

-Diplomatija je očigledno cilj svih, ali morate imati voljnog partnera, rekla je ona novinarima.

Nuland je navela da je vrlo jasno, bilo da su u pitanju napadi na energetske sisteme, retorika iz Kremlja ili opšti stav, da Putin nije iskren niti spreman za to.

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je u četvrtak da je spreman da razgovara sa Putinom ukoliko je ruski lider zainteresovan da okonča rat.

Ideja je, međutim, brzo propala kada je Kremlj saopštio da Zapad mora da prizna četiri ukrajinska regiona koja su se pridružila Rusiji.

Ova reakcija Rusije, rekla je Nulandova, pokazuje "koliko oni nisu ozbiljni".

Nulandova se sastala i sa Andrijem Jermakom, šefom kabineta ukrajinskog predsednika, koji je izrazio zahvalnost za pomoć vrednu više milijardi dolara Vašingtona Ukrajini.

-Pobeda Ukrajine, u koju smo sigurni, biće naša zajednička pobeda, rekao je Jermak Nulandovoj, navedeno je iz kabineta Zelenskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!