KREMLJ SAOPŠTIO: Bajdenovi uslovi za pregovore nemogući, specijalna operacija se nastavlja

Novosti online

01. 12. 2022. u 11:48

KREMLj nije spreman za pregovore sa SAD ako je njihov uslov „povlačenje iz Ukrajine“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ САОПШТИО: Бајденови услови за преговоре немогући, специјална операција се наставља

Foto AP

Peskov je podsetio na izjavu predsednika SAD Džoa Bajdena koji je rekao da ne planira kontakte sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u skorije vreme, ali da je to moguće ukoliko ruski lider „pokaže interesovanje“ za okončanje sukoba u Ukrajini.

 -Dakle, šta je faktički rekao predsednik Bajden: on je rekao da su pregovori mogući tek nakon što Putin ode iz Ukrajine. Eto šta je on rekao - pojasnio je Peskov.

Istovremeno je dodao da Kremlj nije spreman na to.

 - Specijalna vojna operacija se nastavlja. Međutim, predsednik Putin je bio, jeste i ostaje otvoren za kontakte, za pregovore. Naravno, najpoželjniji način da ostvarimo naše interese je uz pomoć mirnih, diplomatskih sredstava - naglasio je Peskov, podsetivši da je upravo Putin još pre početka specijalne operacije pokušavao da inicira pregovore sa SAD, NATO-om i OEBS-om.

Portparol Kremlja je podsetio i da SAD ne priznaju nove teritorije Rusije te je ocenio da to značajno otežava potragu za nekom vrstom zajedničkog polazišta za diskusiju.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

PONOSNA NA SINA: Srna Lango ponosna na svoje dete