IZVIĐANJE ARTILJERIJSKIH POZICIJA NEPRIJATELJA: Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo radarski sistem „Zoopark“ (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2022. u 15:53 >> 15:56

PROTIVBATERIJSKI radar „Zoopark“ u zoni specijalne vojne operacije pronalazi do četiri artiljerijske pozicije protivnika dnevno, može se videti na snimku Ministarstva odbrane Rusije.

ИЗВИЂАЊЕ АРТИЉЕРИЈСКИХ ПОЗИЦИЈА НЕПРИЈАТЕЉА: Министарство одбране Русије приказало радарски систем „Зоопарк“ (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/VKvideo

Na kadrovima se vidi kako kompleks „Zoopark“ izlazi na poziciju, okreće se, priprema za rad i prenosi koordinate neprijateljskih pozicija koje je otkrio.

- Ispaljuje projektil, prati ga nekoliko sekundi i prenosi tačne koordinate. Ovaj sistem dnevno pronađe 3-4 artiljerijsk pozicije, pre svega minobacače i višecevne bacače raketa - rekao je komandir radarskog sistema „Zoopark“.

Sistem je predviđen za izviđanje artiljerijskih pozicija neprijatelja i kontrolu gađanja, praćenje putanje projektila i raketa, korekcije vatre i posmatranje vazdušnog prostora.

- Visoke preformanse radara omogućavaju da se odrede koordinate svih sredstava protivnika čak i prilikom artiljerijske paljbe. Da se pronađu ciljevi i unište sredstva neprijatelja pre nego što napuste pozicije - pojasnili su u Ministarstvu odbrane Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)