AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVOD: Spasioci uspeli da izvuku pilota i putnika

Tanjug

28. 11. 2022. u 08:28

MALI privatni avion srušio se u nedelju na visokonaponske dalekovode pedesetak kilometara severno od Vašingtona, što je dovelo do masovnog nestanka električne energije u toj oblasti.

АВИОН СЕ СРУШИО НА ДАЛЕКОВОД: Спасиоци успели да извуку пилота и путника

D.N.

Šef vatrogasne i spasilačke službe u Montgomeriju Skot Goldstin izjavio je da su pilot Patrik Merkl (65) i putnik Jan Vilijams (66) spaseni nakon ponoći sa "ozbiljnim povredama" i da su prevezeni u lokalnu bolnicu.

On je rekao da će vatrogasci skloniti avion i ponovo povezati kablove na dalekovodu, javio je list "Njujork tajms".

Goldstin nije precizirao kakve povrede su zadobili pilot i putnik, ali je naveo da se radi o "pitanju hipotermije", kao i "ortopedskim i traumatološkim povredama od sudara".

Pad letelice na dalekovode visokog napona je izazvao nestanak struje za preko 120.000 potrošača, navodi se u saopštenju Pepkoa, komunalne kompanije iz Vašingtona.

Prema saopštenju Federalne službe za avijaciju (FAA), avion marke Muni M20J leteo je iz Vestčestera u državi Njujork i trebalo je da sleti u Montgomeri Erpark, aerodrom koji se nalazi nedaleko od mesta nesreće.

Avion se srušio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu, u državi Merilend, u uslovima magle i povećane vlažnosti vazduha, saopštila je Spasilačka služba Merilenda.

Lokalne saobraćajnice su zatvorene, a mnogi semafori u toj oblasti su ugašeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju