AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVOD: Spasioci uspeli da izvuku pilota i putnika

Tanjug

28. 11. 2022. u 08:28

MALI privatni avion srušio se u nedelju na visokonaponske dalekovode pedesetak kilometara severno od Vašingtona, što je dovelo do masovnog nestanka električne energije u toj oblasti.

АВИОН СЕ СРУШИО НА ДАЛЕКОВОД: Спасиоци успели да извуку пилота и путника

D.N.

Šef vatrogasne i spasilačke službe u Montgomeriju Skot Goldstin izjavio je da su pilot Patrik Merkl (65) i putnik Jan Vilijams (66) spaseni nakon ponoći sa "ozbiljnim povredama" i da su prevezeni u lokalnu bolnicu.

On je rekao da će vatrogasci skloniti avion i ponovo povezati kablove na dalekovodu, javio je list "Njujork tajms".

Goldstin nije precizirao kakve povrede su zadobili pilot i putnik, ali je naveo da se radi o "pitanju hipotermije", kao i "ortopedskim i traumatološkim povredama od sudara".

Pad letelice na dalekovode visokog napona je izazvao nestanak struje za preko 120.000 potrošača, navodi se u saopštenju Pepkoa, komunalne kompanije iz Vašingtona.

Prema saopštenju Federalne službe za avijaciju (FAA), avion marke Muni M20J leteo je iz Vestčestera u državi Njujork i trebalo je da sleti u Montgomeri Erpark, aerodrom koji se nalazi nedaleko od mesta nesreće.

Avion se srušio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu, u državi Merilend, u uslovima magle i povećane vlažnosti vazduha, saopštila je Spasilačka služba Merilenda.

Lokalne saobraćajnice su zatvorene, a mnogi semafori u toj oblasti su ugašeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HLADNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Hrskav slatkiš sa prelivom od čokolade (VIDEO)