POČELO SMRZAVANJE: Poslanici Bundestaga se žale na nisku temperaturu

Đ.G.

28. 11. 2022. u 00:06

SA početkom hladnijeg vremena, poslanici u nemačkom parlamentu se bore da se zagreju na svojim radnim mestima, navodi Der Špigl. Dok Bundestag smanjuje potrošnju energije usred krize, neki poslanici su se žalili da takvi uslovi stvaraju zdravstvene rizike, preneo je list u petak.

ПОЧЕЛО СМРЗАВАЊЕ: Посланици Бундестага се жале на ниску температуру

Foto AP

U članku pod naslovom „Ledeno doba u parlamentu“, časopis je napomenuo da su neki ministri i poslanici nosili pulovere sa dolčevicom ispod sakoa i šalove ili šalove u kancelarijama.  

Prema Der Špiglu, „u Bundestagu je postalo hladno, neprijatno hladno“.

List je citirao poslanicu Zelene stranke Renate Kenast kako se žalila: „Sedela sam u donjoj jakni u kancelariji i stalno sam trčala okolo. Ipak, nakon kratkog vremena već sam imala hladan nos.”  

Navodi se da su temperature u nemačkom parlamentu značajno pale pre nešto više od nedelju dana. U Kenastovoj kancelariji, termostat je pokazivao 18,2 stepena, iako je rekla da je dan ranije bilo još hladnije. Bivša ministarka poljoprivrede je dodala da je nekim njenim kolegama bilo još gore na radnim mestima, potencijalno ugrožavajući zdravlje.  

Prema zakonu o uštedi energije koji je predložio Robert Habek, vicekancelar i ministar za ekonomska pitanja i klimatske mere, a koji je parlament usvojio još u avgustu, temperature u nestambenim zgradama vlade, uključujući Bundestag, trebalo bi da se održavaju na 19 stepeni, pri čemu se hodnici uopšte ne greju.  

Izveštaj Der Špigla dolazi usred akutne energetske krize u Nemačkoj, dok EU nastoji da se odvikne od ruskih snabdevanja energentima. 

Nakon vojne intervencije Moskve u Ukrajini, zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Međutim, ograničenja su dovela do vrtoglavog skoka cena gasa u EU.  

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, ova politika će dovesti do „veoma žalosnih posledica“ po blok, sa do 20 godina deindustrijalizacije pred nama - preneo je RT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja