POČELO SMRZAVANJE: Poslanici Bundestaga se žale na nisku temperaturu

Đ.G.

28. 11. 2022. u 00:06

SA početkom hladnijeg vremena, poslanici u nemačkom parlamentu se bore da se zagreju na svojim radnim mestima, navodi Der Špigl. Dok Bundestag smanjuje potrošnju energije usred krize, neki poslanici su se žalili da takvi uslovi stvaraju zdravstvene rizike, preneo je list u petak.

ПОЧЕЛО СМРЗАВАЊЕ: Посланици Бундестага се жале на ниску температуру

Foto AP

U članku pod naslovom „Ledeno doba u parlamentu“, časopis je napomenuo da su neki ministri i poslanici nosili pulovere sa dolčevicom ispod sakoa i šalove ili šalove u kancelarijama.  

Prema Der Špiglu, „u Bundestagu je postalo hladno, neprijatno hladno“.

List je citirao poslanicu Zelene stranke Renate Kenast kako se žalila: „Sedela sam u donjoj jakni u kancelariji i stalno sam trčala okolo. Ipak, nakon kratkog vremena već sam imala hladan nos.”  

Navodi se da su temperature u nemačkom parlamentu značajno pale pre nešto više od nedelju dana. U Kenastovoj kancelariji, termostat je pokazivao 18,2 stepena, iako je rekla da je dan ranije bilo još hladnije. Bivša ministarka poljoprivrede je dodala da je nekim njenim kolegama bilo još gore na radnim mestima, potencijalno ugrožavajući zdravlje.  

Prema zakonu o uštedi energije koji je predložio Robert Habek, vicekancelar i ministar za ekonomska pitanja i klimatske mere, a koji je parlament usvojio još u avgustu, temperature u nestambenim zgradama vlade, uključujući Bundestag, trebalo bi da se održavaju na 19 stepeni, pri čemu se hodnici uopšte ne greju.  

Izveštaj Der Špigla dolazi usred akutne energetske krize u Nemačkoj, dok EU nastoji da se odvikne od ruskih snabdevanja energentima. 

Nakon vojne intervencije Moskve u Ukrajini, zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Međutim, ograničenja su dovela do vrtoglavog skoka cena gasa u EU.  

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, ova politika će dovesti do „veoma žalosnih posledica“ po blok, sa do 20 godina deindustrijalizacije pred nama - preneo je RT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZNAM ŠTA JE PROBLEM Ceca ima poruku za Piksija pred meč odluke: Vodila sam fudbalski klub