"EVROPSKI PARLAMENT RAD ZASNIVA NA EMOCIJAMA" Peskov o rezoluciji kojom se Rusija proglašava sponzorom terorizma "Jednog dana će progledati"

Novosti online

27. 11. 2022. u 12:50

REZOLUCIJA Evropskog parlamenta kojom se Rusija proglašava sponzorom terorizma nije pravno obavezujuća, Moskva takve odluke ne prima k srcu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov televiziji „Rusija-1“.

ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ РАД ЗАСНИВА НА ЕМОЦИЈАМА Песков о резолуцији којом се Русија проглашава спонзором тероризма Једног дана ће прогледати

Foto AP

Peskov je napomenuo da je Evropski parlament organizacija koja svoj rad zasniva na emocijama, koja ima emotivni pristup“.

 - Naravno, za nas nije tajna da Evropski parlament poslednjih godina nema mnogo ljubavi prema nama. Kao odgovor, nismo imali veliku želju da vodimo računa o tome šta se tamo dešava, da primamo blisko srcu situaciju kada kipi na sve strane tako ololjena rusofobija i mržnja prema Rusiji. Ali to (rezolucija) nema pravno obavezujuću prirodu. Tako je treba tretirati - objasnio je portparol.

Peskov je dodao da ruska strana primećuje „ogromni nedostatak profesionalnog pristupa i ogroman nedostatak profesionalizma“ u Evropskom parlamentu.

 - Ali emocije su tako promenljiva stvar. Danas su rusofobične, sutra će biti neke druge. I tada će možda progledati - zaključio je on.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest