U FOKUSU SARADNJA SA RUSIJOM I KINOM: Tokajev položio zakletvu - "Istinski ću služiti narodu Kazahstana"

Tanjug

26. 11. 2022. u 08:43

KASIM-Žomart Tokajev, pobednik kazastanshik predsedničkih izbora održanih 20. novembra, položio je zakletvu i zvanično produžio mandat na mestu prvog čoveka države, javlja TASS.

У ФОКУСУ САРАДЊА СА РУСИЈОМ И КИНОМ: Токајев положио заклетву - Истински ћу служити народу Казахстана

EPA

- Svečano se zaklinjem da ću istinski služiti narodu Kazahstana, striktno se pridržavati Ustava i državnih zakona, garantovani građanska prava i slobode i ispunjavati dužnosti predsednika zemlje koja mi je ukazala poverenje - rekao je Tokajev.

On je na inaugiraciji poručio da će se Kazahstan fokusirati na odnose sa Rusijom i Kinom, kao i da će voditi izbalansiranu i konstruktivnu spoljnu politiku.

- Vodićemo politiku u skladu sa nacionalnim interesima. Prioritet će biti fokus na obostrano korisnoj saradnji i strateškim partnerstvom sa susednim zemljama, među kojima su Rusija, Kina i bratske države Centralne Azije - istakao je Tokajev.

Kazahstanski predsednik je dodao da će vlada takođe težiti da razvije odnose sa SAD, EU, zemljama Azije, Bliskog istoka, državama sa Kavkaza, ali i svima koji žele saradnju sa Astanom.

- Kazahstan ostaje posvećen poštovanju modernog međunarodnog prava i Povelje UN - zaključio je Tokajev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)