TALIBANI NASTAVILI SA ZABRANAMA: Pojedinim organizacijama zabranjena politička aktivnost

Đ.G.

25. 11. 2022. u 16:00

VLADAJUĆI pokret Talibana* u Avganistanu zabranio je aktivnosti Hizb ut-Tahrir al-Islami i još dve organizacije u Avganistanu.

ТАЛИБАНИ НАСТАВИЛИ СА ЗАБРАНАМА: Појединим организацијама забрањена политичка активност

Foto AP

- Prema naređenju rukovodstva glavnog obaveštajnog odeljenja, zabranjena je svaka politička aktivnost Hizb ut-Tahrir, Džamijat Eslaha i organizacije Nadžm - navodi se u saopštenju talibanskog obaveštajnog odeljenja koje je dobila RIA Novosti.

Početkom avgusta 2021. talibani su pojačali ofanzivu protiv avganistanskih vladinih snaga, ušli u Kabul 15. avgusta, a sutradan su proglasili da je rat završen. Poslednje dve nedelje avgusta, sa kabulskog aerodroma, koji je bio pod zaštitom američke vojske, izvršena je masovna evakuacija građana zapadnih zemalja i Avganistanaca koji su sa njima sarađivali.

U noći 31. avgusta, američka vojska je napustila aerodrom u Kabulu, okončavši skoro 20 godina vojnog prisustva SAD u Avganistanu. Početkom septembra objavljen je sastav privremene vlade Avganistana, koju je predvodio Mohamed Hasan Akhund, koji je bio na čelu ministra spoljnih poslova tokom prve vladavine Talibana i pod sankcijama je UN od 2001. godine - prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo