ŠOKANTAN APEL UKRAJINACA: Ako možete, idite iz zemlje na tri-četiri meseca

Tanjug

19. 11. 2022. u 16:16

ŠEF najveće ukrajinske privatne energetske kompanije "DTEK" Maksim Timčenko izjavio je danas da bi građani trebalo da razmotre napuštanje zemlje kako bi smanjili potražnju za električnom energijom u državi.

ШОКАНТАН АПЕЛ УКРАЈИНАЦА: Ако можете, идите из земље на три-четири месеца

Foto: Tanjug AP

-Ako građani mogu da pronađu alternativno mesto za boravak još tri ili četiri meseca, to može biti od velike pomoći sistemu- rekao je Timčenko za "Bi-Bi-Si".

Ruski napadi oštetili su skoro polovinu ukrajinskog energetskog sistema, a milioni ljudi su bez struje.

-Oštećeni energetski sistem i dalje nije u stanju da proizvede dovoljno električne energije da zadovolji trenutne potrebe, tako da svaki način smanjenja potrošnje, uključujući i napuštanje zemlje, treba posmatrati kao pomoć Ukrajini da pobedi u ratu protiv Rusije- objasnio je Timčenko.

On je dodao i da energetski sistem postaje manje pouzdan sa svakim ruskim napadom, a smanjenje potrošnje električne energije je ključ za njegovo održavanje.

-Ako trošite manje, onda će bolnice koje neguju povređene vojnike imati zagarantovano snabdevanje strujom. Kad tako posmatramo, manjim trošenjem struje ili odlaskom građani doprinose i drugim ljudima- izjavio je Timčenko za britanski javni servis.

Napadi Rusije na ukrajinsku infrastrukturu pojačani su nakon ukrajinske kontraofanzive u oblasti Harkova i ponovnog ulaska u Herson.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)