SIJARTO UPOZORAVA: Sankcije protiv Rusije „najgori odgovor“ Evropske unije - opravdavaju svoje pogrešne odluke

Novosti onlajn

17. 11. 2022. u 22:41

MINISTAR inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da bi ostavka bila normalna reakcija evropskih lidera koji su podržali sankcije, približavajući tako privrede recesiji.

СИЈАРТО УПОЗОРАВА: Санкције против Русије „најгори одговор“ Европске уније - оправдавају своје погрешне одлуке

FOTO: AP/Tanjug

- Evropska unija želi nove sankcije samo da bi nekako opravdala svoje pogrešne odluke koje su štetne, jer će nakon objava da sankcije predstavljaju ćorsokak, biti potrebno imenovati odgovorne - prenela je Sijartovu izjavu agencija MTI.

Mađarski ministar je istakao da je uvođenje sankcija bio „najgori odgovor“ EU na početak specijalne operacije Rusije u Ukrajini i pozvao je građane Mađarske da se tokom nacionalnih konsultacija izjasne protiv njih.

- Mađarska kupuje gas od Rusije, jer je bez njega fizički nemoguće rešiti problem snabdevanja gasom, zato što je takva infrastruktura u ovoj oblasti - dodao je on.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban izjavio da je već popunio onlajn anketu u kojoj je negativno odgovorio na sva pitanja.

Orban je krajem septembra izjavio da Mađarska prva u Evropi uvodi nacionalne konsultacije kako bi saznala šta njeni građani misle o evropskim sankcijama Rusiji. Prema njegovim rečima, cene u Evropi bi se dvostruko smanjile za nekoliko dana, ako bi EU promenila sankcionu politiku.

Nacionalne konsultacije u Mađarskoj trajaće do 9. decembra.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a