POLJACI BESNI Pakula: "Ukrajinska raketa je ispaljena namerno"

Novosti online

17. 11. 2022. u 14:08

BIVŠI predsednik gradskog veća Lublina Jaroslav Pakula izjavio je da bi zvanična Varšava trebalo da preispita svoj stav prema ukrajinskom konfliktu.

ПОЉАЦИ БЕСНИ Пакула: Украјинска ракета је испаљена намерно

Foto: Printskrin/tviter/wolski_jaros

Pakula, kome je mandat istekao četiri dana pre nego što je raketa pala na poljsko selo i ubila dva meštanina, rekao je da je očigledno da je raketa bila ukrajinska, kao i da je zbog toga vlada u Varšavi trebalo da pošalje poruku Kijevu, a ne da "priča bajke".

- Naravno da je ovo ukrajinska raketa. Naravno da je ovo provokacija ukrajinskih vlasti - naveo je Pakula na svom Fejsbuk profilu.

- Raketa nije mogla da bude ispaljena 100 km u suprotnom pravcu slučajno - dodao je on.

Prema njegovim rečima, cilj ukrajinske provokacije je bio da se dobro zaplaši EU i tako pridobije šira podrška zahtevima Ukrajine da im se pošalje još oružja.

- Umesto da javnosti priča bajke, poljski predsednik je trebalo da kaže ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da Varšava više neće trpeti takvo ponašanje Kijeva - naveo je poljski političar.

- Apelujem na vas da razmislite o poziciji Poljske u vezi s ovim ratom s obzirom na to da je crvena linija ponovo pređena - zaključio je Pakula.

(Informer)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)