DVE RAKETE PALE NA POLJSKU: Poginulo dvoje, premijer sazvao hitan sastanak

M.Š.

15. 11. 2022. u 20:11

DVE rakete pale na teritoriju Poljske, prenosi "Russia Today".

ДВЕ РАКЕТЕ ПАЛЕ НА ПОЉСКУ: Погинуло двоје, премијер сазвао хитан састанак

Foto: Printskrin/tviter/wolski_jaros

Poljski premijer sazvao je hitan sastanak vladinog Komiteta za bezbednost i odbranu, saopštio je njegov portparol.

U selu Prževodov na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice u popodnevnim satima dogodila se eksplozija, a prema prvim informacijama dve osobe su poginule.

Poljski portali pišu da su na licu mesta vojska i policija, ali još uvek nije poznat uzrok eksplozije. Radio Lublin kaže da su dve osobe poginule. Incident se dogodio u 15.40 časova, navodi "Russia Today".

Neki poljski mediji javili su da je do eksplozije došlo nakon pada projektila. Ova vest nije potvrđena.

- Dve zalutale rakete pale su u grad Przevodov u pokrajini Lublin na granici sa Ukrajinom. Udarili su u sušare za žito. Dve osobe su poginule. Na licu mesta su policija, tužilaštvo i vojska - nezvanično je preneo Radio ZET.

- Pojavile su se informacije da je premijer Poljske sazvao hitan bezbednosni sastanak nakon što su dve ruske rakete navodno pale u Pševodov, poljski grad 100 km od ukrajinskog grada Lavova. Prijavljeno je da su dve osobe poginule - napisao je Anton Gerašenko, savetnik ministar unutrašnjih poslova Ukrajine.

Podsetimo, danas popodne se dogodio jedan od najjačih ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove. Napadnuti su Kijev, Harkov, Lavov i mnogi drugi gradovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!