ZELENSKI OBJAVIO: Naredne nedelje će biti važne, stižu nove tranše „oklopa“ i artiljerije

P. Z. S./unian.net

05. 11. 2022. u 20:11

SITUACIJA na prvoj liniji fronta nije pretrpela značajnije promene tokom proteklog dana – najveće snage okupatora i dalje su koncentrisane u Donjeckoj oblasti, kazao je predsednik Ukrajine.

ЗЕЛЕНСКИ ОБЈАВИО: Наредне недеље ће бити важне, стижу нове транше „оклопа“ и артиљерије

Foto: Printscreen/UN


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da će sledeće nedelje biti važne: Ukrajina radi na dobijanju više tenkova, „oklopnjaka“ i artiljerije.

Istovremeno je dodao da se stalne borbe nastavljaju i na drugim sektorima fronta – više od hiljadu kilometara linije sukoba.

-Posebno želim da istaknem Nacionalne gardiste koji u sastavu odbrambenih snaga brane našu državu u regionu Luganska. Posebno, borce 27. Pečerske brigade Nacionalne garde, koji zajedno sa jedinicama Kopnene vojske, veoma efikasno eliminišu neprijateljsku opremu i živu silu. Hvala vam momci, rekao je Zelenski.

On je naglasio da Ukrajina čini sve da vojska ima još više mogućnosti da „tera neprijatelja“.

-I sledeće nedelje sa ove tačke gledišta biće veoma važne – mi izuzetno blisko sarađujemo sa partnerima kako bismo dobili više tenkova za Ukrajinu, više „oklopa“, više artiljerije, dodao je predsednik.

Zelenski je takođe ukazao na ukrajinske graničare, koji nastavljaju da jačaju granice u Sumskoj, Černigovskoj i Harkovskoj oblasti uprkos stalnim ruskim granatiranjem i provokacijama.

-U nekim pograničnim regionima naše zemlje skoro svakodnevna minobacačka paljba, stalna pretnja raketnim udarima. Hvala vam momci na vašoj izdržljivosti i izdržljivosti, naglasio je on.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna