PROTESTI U PAKISTANU: Pristalice Imrana Kana demonstrirale širom zemlje

Tanjug

04. 11. 2022. u 21:27

ŠIROM Pakistana, u Islamabadu, Lahoreu i Karačiju pristalice bivšeg premijera Imrana Kana izašle su danas na ulice nakon pokušaja atentata na njega.

ПРОТЕСТИ У ПАКИСТАНУ: Присталице Имрана Кана демонстрирале широм земље

Foto: Tanjug

Stotine policajaca opremljenih suzavcem zauzele su položaje u blizini raskrsnice koja povezuje Islamabad sa njegovim pobratimskim gradom Ravalpindijem dok je grupa demonstranata palila drva i uzvikivala slogane, preneo je britanski list "Gardijan".

Dve grupe su se približavale jedna drugoj, a zatim su demonstranti gađali policiju kamenicama, koja je odgovorila suzavcem.

Nedugo zatim, demonstranti su se razišli, a policija je ponovo otvorila raskrsnicu za saobraćaj.

U jučerašnjem napadu na Kanov konvoj poginuo je jedan muškarac, a povređeno je najmanje 10 osoba, što je značajno povećalo ulog u političkoj krizi koja je zahvatila su zemlju od kada je Kan svrgnut sa vlasti u aprilu, naveo je list.

U današnjem obraćanju iz invalidskih kolica u bolnici u Lahoreu Kan je optužio svog naslednika Šehbaza Šarifa, ministra unutrašnjih poslova Ranu Sanaulaha i višeg vojnog zvaničnika za umešanost u zaveru sa ciljem da ga ubiju.

 -Ova trojica su odlučila da me ubiju- rekao je Kan u svom prvom javnom obraćanju od napada, dodajući da su umešana dvojica naoružanih napadača.

On nije ponudio nikakve dokaze za svoje tvrdnje, a vlada je negirala bilo kakvu umešanost, okrivljujući za pokušaj ubistva naoružanog muškarca koji je to uradio zbog verskog ekstremizma.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove