FRANCUSKI POLITIČAR: Pariz je teško pogođen zbog Ukrajine - Naša vojska pati a mi upumpavamo novaci i oružje u Ukrajinu

P. Z. S. / ria.ru

23. 10. 2022. u 19:06

FRANCUSKA je ugrozila nacionalnu vojsku preplavljujući Ukrajinu vojnom opremom domaće proizvodnje, tvitovao je na Tviteru Nikola Dipon-Enjan, lider desničarske golističke partije Ustani Francuska.

ФРАНЦУСКИ ПОЛИТИЧАР: Париз је тешко погођен због Украјине - Наша војска пати а ми упумпавамо новаци и оружје у Украјину

Printscreen/Youtube/Military Archive

-Naša vojska pati, ali mi i dalje upumpavamo oružje i novac u Ukrajinu! - protestovao je ovaj političar.

Prema rečima političara, Pariz finansira Oružane snage Ukrajine, uprkos ozbiljnom nedostatku sredstava za odbranu sopstvenih granica. Tako, jedini operativni nosač aviona Ratne mornarice Pete republike Šarl de Gol, koji je učestvovao u operacijama početkom 2022. godine, nije bio zaštićen specijalnim protivraketnim raketama, precizirao je Dipon-Enjan.

Nakon početka ruske specijalne operacije za oslobađanje Donbasa, Francuska i druge zapadne zemlje dale su Oružanim snagama Ukrajine oružje u vrednosti od milijarde dolara. Pariz je već isporučio Kijevu 18 samohodnih artiljerijskih oruđa CAESAR kalibra 155 mm, uzimajući ih iz rezerve kopnene vojske. Pored toga, Makron je rekao da Francuska radi sa Danskom na snabdevanju Ukrajine sa još šest istih haubica. Peta republika takođe planira da snabdeva Kijev radarima, sistemima PVO i raketama.

Rusija je više puta naglašavala da Zapad nastoji da produži sukob. Kako su istakli u Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga u susednoj republici.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana