"URA! RUSIJA JE U IZOLACIJI": Satanovski "raskrinkao" glasanje u UN o ruskim dejstvima u Ukrajini

Novosti Onlajn

15. 10. 2022. u 16:52

POZNATI ruski ekonomista Jevgenij Satanovski naveo je svoje "zanimljivo zapažanje o glasanju u UN o ruskim dejstvima u Ukrajini, uključujući referendume stanovništva o priključenju Rusiji i njihovu osudu".

УРА! РУСИЈА ЈЕ У ИЗОЛАЦИЈИ: Сатановски раскринкао гласање у УН о руским дејствима у Украјини

Foto: Profimedia

- Amerikanci i jedna od njihovih mlađanih saveznica, Albanija, izneli su antiruski tekst, za koji je glasala gomila zemalja. Ura! Rusija je u izolaciji! Prošli put je za antirusku rezoluciju glasala 141 država, a sad čak 143! Izolacija jača – zar ne?

Ma đavola jača! - naveo je Satanovski.

Istakao je i da za razliku od prošlog puta, Mađarska i Srbija glasale „za“, a one definitivno nisu protiv Moskve, već samo žele, kako je naveo,  "da prežive", a ovde su im, kako je dodao, Amerikanci postavili uslove koje jednostavno nisu mogli da odbiju.

Satanovski je naveo da se mora  razumeti sledeće: "ako bar donekle zavisiš od zapadnog bloka – ne samo od Amerike, tebi će već samo zbog nekakvog beskorisnog i bezubog glasanja koje ne utiče ni na šta, osim na raspoloženje desetak diplomata i par novinara, prirediti takvo sranje da ćeš glasati za bilo šta".

Ruski ekonomista je naveo da protiv američke liste želja mogu glasati samo oni koji nemaju apsolutno šta da izgube – oni su i tako označeni kao neprijatelji Amerike, rakao je on.

- Odavno im je stavljena crna oznaka i Amerikanci su spremni da prvom prilikom promene njihove režime. I što do sada vladari ovih zemalja nisu svrgnuti i ove države nisu razbijene u paramparčad – pa prosto nisu mogli. I šta sad svi oni imaju da izgube osim svojih lanaca, kao proletarijat kod klasika marksizma? Tako je, ništa. - istakao je Satanovski. 

Satanovski je istakao da ne treba učestvovati u glasanju pod bilo kojim izgovorom, ili još gore, dozvoliti sebi da budete uzdržani – to je veliki podvig, naveo je on.

-  Malo ko osim najmoćnijih, nezavisnih i samodovoljnih igrača to sebi može priuštiti. A dovoljno govori i podatak da u 50 zemalja koje su bile protiv, uzdržane ili nisu učestvovale u glasanju ima mnogo više ljudi nego kod onih koji su bili za američku rezoluciju.

Ruski ekonomista je rekao da se svet zaista podelio na one koji su i dalje pod uticajem SAD i na one koji su spremni da idu svojim putem, a da ne reaguju na njihove ucene. Ne našim putem, kako je naveo, nego SVOJIM. 

- Uzgred budi rečeno: koliko je rezolucija usvojeno u UN protiv Izraela? More. Tamo su ga uvek podržavale samo SAD i egzotična Mikronezija, koja pliva pored velike američke ajkule, malo iza nje, kao riba pilot, pokušavajući da ne uđe ajkuli u usta i da tačno imitira njene pokrete. I šta? Izrael je decenijama baš briga za sva ova glasanja. Kao i Iran, protiv koga su Amerikanci u više navrata diktirali slične rezolucije. Baš ih briga za svetionik o koji je obešena američka hegemonija i njena samoproglašena misionarska izabranost, kao vođe i učitelja čitavog čovečanstva. Neka vise, neka se ljuljuškaju... A što to nisu svi primetili i razumeli, ni u samoj Americi, dođavola s njima. Neka i dalje vise - napisao je Jevgenij Satanovski na svom Telegram nalogu.

(Preveo Ž. Nikčević)

BONUS VIDEO:

TRENUTAK KAD RAKETA POGAĐA ZGRADU: Ekskluzivan snimak iz Belgoroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!