SAMIT U PRAGU POKUŠAJ STVARANJA NOVOG PORETKA: Borelj otkrio pozadinu prvog sastanka Evropske političke zajednice

Tanjug

06. 10. 2022. u 11:00

LIDERI 44 države poslaće danas, sa prvog samita Evropske političke zajednice u Pragu, jasan signal da je Rusija izolovana i pokušati da stvore novi poredak bez Moskve, izjavio je šef diplomatije EU Žozep Borelj.

САМИТ У ПРАГУ ПОКУШАЈ СТВАРАЊА НОВОГ ПОРЕТКА: Борељ открио позадину првог састанка Европске политичке заједнице

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

- Na sastanku će se tražiti novi poredak bez Rusije - rekao je Borelj novinarima u Pragu, pred početak prvog samita EPZ-a, inicijative francuskog predsednika Emanuela Makrona, preneo je Rojters.

Podsećamo, u glavnom gradu Češke, koja trenutno predsedava EU, Pragu, danas će se održati prvi sastanak takozvane Evropske političke zajednice, koja treba da okupi članice Unije i druge evropske zemlje, kako je naglašeno uoči skupa, u "duhu jedinstva".

BONUS VIDEO:

SEĆANJE NA FILMSKU DIVU: Milena Dravić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

NIKADA NIJE VIDEO ŽENU: Živeo je preko 80 leta, a život posvetio veri i Atosu - mislili da je Srbin