BAJDEN NA FLORIDI OBEĆAVA POMOĆ: U uraganu Jan stradalo više od 100 ljudi

Tanjug

05. 10. 2022. u 22:33

AMERIČKI predsednik DŽozef Bajden otputovao je danas na Floridu kako bi obećao pomoć toj državi da se oporavi od uragana "Jan", tokom posete koja uključuje sastanak sa guvernerom Ronom De Santisom, mogućim rivalom u predsedničkoj trci 2024. godine.

БАЈДЕН НА ФЛОРИДИ ОБЕЋАВА ПОМОЋ: У урагану Јан страдало више од 100 људи

Foto Tanjug/AP

Predsednik iz Demokratske stranke i republikanski guverner raspravljaće o brojnim pitanjima, uključujući i klimatske promene, koje stručnjaci okrivljuju za sve vlažnije i intenzivnije uragane na Floridi, prenosi Rojters.

Bajden i njegova supruga DŽil stigli u Fort Majers danas rano popodne, dva dana nakon što su posetili Portoriko, teritoriju SAD koju je prošlog meseca pogodio uragan „Fiona“.

Britanska agencija podseća da je više od 100 ljudi poginulo, a skoro 400.000 domova i firmi ostalo je bez struje na Floridi u utorak, zbog posledica udara uragana "Jan".

Tokom svog putovanja Bajden će helikopterom pregledati teško oštećeni Fort Majers na Floridi, pre nego što se sastane sa stanovnicima i zvaničnicima, kao i sa De Santisom, navodi Bela kuća.

BONUS VIDEO - SEĆANJE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TUŽNA PRIČA ČUVENOG GLUMCA: Grob Milana Srdoča skroz zapušten