ZELENSKI UPOZORAVA: Zima će biti teška

P. Z. S./ ukrinform.ua

05. 10. 2022. u 22:25

ZBOG sveobuhvatnog rusko-ukrajinskog rata zima u Ukrajini će biti teška, ali vlasti rade na pripremama za ovaj period, posebno gomilaju gas, ugalj i sve što je potrebno.

ЗЕЛЕНСКИ УПОЗОРАВА: Зима ће бити тешка

Printskrin/Youtube/Ofіs Prezidenta Ukraїni


To je u večernjoj video poruci izjavio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, prenosi dopisnik Ukrinforma.

Popodne je održan veoma sadržajan sastanak u vezi sa našim pripremama za zimsku sezonu.

-Potpuno smo svesni svih rizika. A znamo da se i okupatori „spremaju za zimu“. Na svim nivoima vlasti razvijaju se scenariji za zaštitu ljudi. Iskreno govorimo: zima će biti teška. Ali da bismo ja prošli, akumuliramo gas, ugalj i sve ostalo što je potrebno. Radimo na pripremi, rekao je Zelenski.

On je ukazao na potrebu da se i međunarodni partneri Ukrajine pripreme za ovaj period.

Što više sada zajedno radimo na približavanju mira, što više naše saradnje i pritiska na Rusiju, to ovaj zimski period može biti bezbedniji za sve nas u Evropi“, naglasio je šef ukrajinske države.

Predsednik je saopštio i da su Oružane snage Ukrajine tokom dana oslobodile od ruskih okupatora tri naselja u Hersonskoj oblasti – Novovoskresenske, Novogrigorivku i Petropavlivku.

-Samo tokom današnjeg dana u Hersonskoj oblasti, naselja kao što su Novovoskresenske, Novogrigorivka i Petropavlivka su oslobođena i stabilizovana od pseudoreferenduma, rekao je šef ukrajinske države.

U tom kontekstu, on je pohvalio osoblje operativno-strateške grupe „Oleksandrija“ za stvaranje uslova za uspešnu ofanzivu, planiranje i pripremu aktivnih dejstava u Hersonskoj oblasti.

-Pokret se nastavlja, naglasio je Zelenski.

Kako je saopšteno, dan ranije Oružane snage Ukrajine oslobodile su od ruskih okupatora osam naselja Berislavskog okruga Hersonske oblasti.

BONUS VIDEO - SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!